top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

Karantén Random fotózás

Frissítve: 2021. máj. 9.

// Olympus X Ritter Doron X Almássy Gabriella X Horányi Juli YOULÏ //


Amit Almássy Gabriella ötlete nyomán kezdünk el! A project a Random Shooting Day keretein belül valósult meg. Az ötlet az az volt hogy amíg nem tudunk kimozdulni addig videochat formájában vesszük fel a kapcsolatot az éppen aktuális modellünkkel és segítünk neki elkészíteni a sminkjét a haját és a fotósunk elmagyarázza milyen legyen a beállítás az otthoni körülményeit figyelembe véve, és a stylistunk pedig a saját ruhatárából segít megtalálni a szettet ahhoz a világhoz amit megálmodott a fotós!


Horányi Juli YOULÏ volt a modellünk ezen a héten, ő egy fantasztikusan csodás énekesnő és most bebizonyította hogy ezeken a területeken is megállja a helyét! Nagyon ügyesen vette az akadályokat és így neki köszönhetően 2 csodás képet tudtunk elkészíteni az otthonában!


De hogyan is valósult meg a fotózás?


Első lépéskét Doron körbefotóztatta Julival a lakást és megkeresték a lehető legjobb hátteret / helyszínt a fotó elkészítéséhez. Kevertfényeket szerettek volna, ezért a kertre néző nagy ablak előtere jó alapnak bizonyult. A fotózáshoz a legjobb időszaknak a kékórát választotta Doron, mert kint még kellően elegendő fénymennyiséget látott, ami hideg árnyalatú, bent pedig főfényként a meglévő világítások közül egy nem túl erős meleg árnyalatút választott.


Juli párja egy Olympus E-M1 mark III -as gépet kapott a projectre, amit Doronnal közösen videócseten keresztül állítottak be. 1.5 - 2 blendével lett lejebb véve az expozíció, hogy az asztali lámpa fénye se égjen ki, szépen visszajöjjön minden részlet az elkészült képen.


Az alap koncepció, egy karanténba zárt művész hangulatának bemutatása volt, mind ezt úgy, hogy olyan hangulató és komponálású fotó készüljön mintha valami filmből lett volna kiemelve egy képkocka. Az E-M1 mark III úgy volt bevetésen, hogy Doronnak még előtte nem volt lehetősége tesztelni a gépet, a mark II -őn alapuló tapasztalataiból merítkezett a beállítások esetében. A képek ISO 800 -on készültek, itt még minimálisan volt látható a képzaj, de az utómunkát követően egy filmes LUT került a képre, ami magával hozott némi plusz szemcsét is, megadva ezzel a fotó végső hangulatát. A kép elkészítéséhez az M.Zuiko 17mm PRO lencsét használták, mert a helyszín igaz nem volt nagy, de ez pont az a látószög, ami megfelelő távolságból nem torzít és teljes nyíláson is szép rajzolatú éles képet ad vissza.


A project lényegében távirányítással zajlott, minden szakember videócseten keresztül tartotta a kapcsolatot a fotózást megelőzően, ezt egyfajta játéknak és kísérletnek fogták fel az alkotók.


Az alábbi videón keresztül, betekintést nyerhettek, hogy hogyan is történtek az előkészületek.


Az öltözet megkomponálása Luca Juhász segítségével.


A smink elkészítése Edina Kátai-Pál make-up artist / maquilladora segítségével.


A haj elkészítése Koczka Koczek segítségével.


A megvalósítás Ritter Doron segítségével.


Íme a csodás képek! Olyan a Juli ezeken a képeken mint egy ünnepelt filmszínésznő! Mi imádjuk ezt a hangulatot! 🤗


Olympus E-M1 mark III + M.Zuiko 17mm PRO
Olympus E-M1 mark III + M.Zuiko 17mm PRO

Olympus E-M1 mark III + M.Zuiko 17mm PRO
Olympus E-M1 mark III + M.Zuiko 17mm PRO

És akik elkövették a távolból ezt:

styling: Luca Juhász


Neked is van egy jó Mikro Négyharmados rendszerrel készült fotód? Van hozzá egy izgalmas történeted? Mi szívesen megosztjuk! Küld el nekünk a technikai paraméterek megjelölésével a milcclub@olympusmintabolt.hu email címre.

bottom of page