top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

Egy fotós legnehezebb másodpercei

Frissítve: 2021. márc. 9.


Olympus E-M10 mark III + M.Zuiko 75mm 1:1.8
Olympus E-M10 mark III + M.Zuiko 75mm 1:1.8

Ránézett a képre és a szemei könnybe lábadtak. Az ilyen pillanatokban a legtöbben megijedünk, mert teljesen felkészületlenek vagyunk ezekre az érzelmi kitörésekre. Kerestem a szavakat, de csak némán figyeltem ahogy elmorzsolja az arcán legördülő könnycseppet. Lassan emelte fel a fejét, a tekintete az enyémet kereste. Lesütöttem egy pillanatra a szemem, féltem a reakciójától. Próbáltam a másodperc tört része alatt megfejteni a történteket és felkészülni lelkiekben a legrosszabbra, hogy elszúrtam a képet. Hosszú másodperceken keresztül csak fűrkészte a tekintetemet és az arc izmai érzelemmentesek voltak. Talán itt volt az a pillanat, amikor hevesebben kezdett verni a szívem és nagyon megijedtem. Vissza gondoltam, hogy melyik kép volt az amit a sorozatból megmutattam neki, ami ezt a reakciót kiváltotta belőle.

Tudtam, hogy nem minden helyzetre jó az általam választott M. Zuiko 75mm -es objektív, de ösztönösen csak ezt hoztam ki magammal a stúdióból. Jobban belegondolva, mikor elindultunk a lépcsőházban valami beugrott. Lehet, hogy jól jönne még a nemrégiben nagy sikerrel használt M.Zuiko 17mm PRO is. Nem fordultam vissza, mert a 75 -össel kellően nagy távolságból tudok alkotni, és nem a modell aurájában vagyok mint a 17 -es esetében.

Pörgettem a fejemben a képeket, hogy mi után mi következett. Az egészalakos képnél még mosoly volt az arcán, mert annyira jól sikerült az utcán az a spontán elkapott pillanat. Majd következett egy szép háttérelmosású portré, ami reakciót nem kapott, de nem éreztem problémásnak. Utána viszont az az ominózus fotó amire így reagált.

Épp, hogy gondolatban végig vettem a jelenlegi szituációhoz vezető utat, egyszer csak éreztem, hogy megtörik az arcvonal és az orr két oldalán elhelyezkedő gödröcske egyre erőteljesebben kezd el látszódni.


Mosolyog...

Olympus E-M10 mark III + M.Zuiko 75mm 1:1.8
Olympus E-M10 mark III + M.Zuiko 75mm 1:1.8

Neked is van egy jó Mikro Négyharmados rendszerrel készült fotód? Van hozzá egy izgalmas történeted? Mi szívesen megosztjuk! Küldd el nekünk a technikai paraméterek megjelölésével a milcclub@olympusmintabolt.hu email címre.

Bánhalmi Norbert

modell: Szüts Dóra - instagram.com/doriszuts

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page