top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

Az én kedvenc kamera kiegészítőim

Frissítve: 2023. okt. 16.

Czank Lívia és a PEN divatkiegészítők


Praktikusság és stílus. Szerintem mindkét szempont fontos és nem elhanyagolható, ha fotózásról van szó. Előzőtől jobb képeid lesznek, utóbbitól jobb kedved. Nemrég az OM System Shopban jártam, ahol számtalan gyönyörű fotós kiegészítő, akár írhatnám azt is, ékszer közül kiválasztottam a nekem leginkább tetsző darabokat, és tesztelni vittem őket. A fotókat tanítványom, Anna készítette egy óra keretén belül. Kellemest a hasznossal, ő gyakorolhatta a fotózást, én pedig így modellt állhattam a választott kiegészítőkkel. Azért a praktikusságnak és a stílusnak kéz a kézben kell járni. Csak azért viselni valamit, mert szép, még kevés. Én legalábbis nagyon kritikus vagyok ebben a kérdésem. Lássuk, mire jutottam.



Be my rockstar


A nyakpántok különösen érzékeny téma nálam. Nagyon sok rossz pánttal találkoztam már, szinte az összesnél az anyag merevsége volt, ami zavart. Ha nem hajlik szépen, zavar a kamera tartásában. Éppen ezért tetszett meg a Be my rockstar nyakpánt, mert a bőrhatású anyaghoz egy fém lánc is illeszkedik, ezáltal lesz akkora súlya, hogy kényelmes esést biztosítson akkor is, ha fotózásra kerülne a sor, és nyakból emelem fel a kamerát. Most már benne vagyunk az őszben, így a pulcsik, kardigánok, kabátok segítenek abban, hogy ne érezd a fém hideg érintését. Nyáron ez talán zavaró lehet. Jövőre szívesen letesztelem újra. :) A pánt fém része kapható ezüst és arany színben is.





Killing Mesoftly


Volt még egy nyakpánt, ami megtetszett a boltban. A Killing Mesoftly névre keresztelt, fehér alapon fekete pöttyös (de van több mintában is) pánt se nem túl vastag, se nem túl vékony, a szövet puha, az esése ideális. Direkt csináltunk egy olyan képet, ahol jól látszik, hogyan hajlik a pánt akkor, ha nyakból kitartva fotózom a kamerával. De jól működik akkor is, ha csuklóra tekered, és úgy fotózol. Ismered egyébként ezt a trükköt? Ha kétszer átbujtatod a csuklódon a pántot, kényelmesen tudsz fotózni is, de ha véletlenül le akar esni a gép, azt is fixen megtartja a dupla tekerés. Én sokszor fotózom így, és ezzel át is térnék a kedvenc megoldásomra…





Csuklópánt


Csuklópántom azóta van, hogy először megérkezett a boltba év elején. Amikor megláttam, azonnal a Pen-F kamerám jutott eszembe, hogy milyen jól fognak mutatni együtt, főleg, hogy akkoriban érkezett meg a váztokom is. Színben nálam a nude a nyerő! A tok barna, így tökéletesen passzolnak egymáshoz. A Pen-F váznak persze alapból van egy retró stílusa, de ezekkel a kiegészítőkkel csak még inkább rásegítek a hatásra. A pánt finom bőrből készült, puha, mint a vaj, nem is lehet érezni, hogy a csuklómon van. Persze, kell hozzá egy könnyű kamera és objektív, hogy egy fotózáson így lóbáljam a kezemben, de a Pen-F és az OM-1 is könnyű vázszerkezetű kamerák, az objektíveim pedig szintén pár száz grammosak csupán (75mm F1.8, 12-40mm f2.8, 60mm f2.8). Ez a csuklópánt soha nem hiányozhat a táskámból. Az Om-1 is megérdemelt egyet, neki egy barackszínt választottam, ami pedig passzolt a fotóstáskámhoz. Őrület, tudom, de imádom, hogy így össze lehet illeszteni a kiegészítőket! :)





Holy Goldie


Ez a borítéktáska elég sokszínű kiegészítő. Elsősorban kisméretű kamerákkal kompatibilis méret, hasonlóan kisebb objektívvel együtt. Például egy Olympus E-P7 és egy 17mm f1.8 vagy 45mm f1.8 könnyen elférnek egymás mellett. A Pen-F is még éppen az a méret, amivel hordani tudom, de nem árulok el nagy titkot szerintem, hogy az OM-1 sajnos kimarad ebből a buliból. A bőrből készült borítéktáskát így, pánt nélkül, de pánttal együtt is lehet viselni. Halkan megsúgom, hogy a polaroid gépekhez is nagyon jó méret, én a Fujifilm Instax mini90-hez szoktam használni. Akkor is el tudom képzelni, amikor úton vagy, fotózol, a nyakadban van a kamerád, de egy plusz objektívet elrejtesz a táskában, iratokkal és telefonnal együtt. Az arany mellett ezüstben is kapható.



Első körben ezt az öt kiegészítőt éreztem magaménak, de szerintem a jövőben ez a szám még bővülni fog. Úgyhogy csak bátran, szerintem nagyon klassz dolog ‘felöltöztetni’ a kamerádat ezekkel a színes, csinos kiegészítőkkel, amelyek még a fotózást is megkönnyítik.


Ha tetszett a poszt, és szívesen megnéznéd a fotóimat is, kövess be a czanklivia Instagram oldalon!


Czank Lívia, OM System nagykövet





Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page