top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

Naaaa, milyen volt...? Ilyen!

Frissítve: 2023. dec. 20.

Fotósviadal Hétvége 2023


Október 7-8-án fotósok forgatagától lett hangos a veszprémi Hangvilla. Ez a csodálatos és modern közösségi tér adott otthont a 2. Fotósviadal Hétvégének. Az egész hétvégés programsorozaton a résztvevők számos elméleti előadáson és gyakorlati workshop-on csiszolhatták a fotós tudásukat. Az előadók között olyan neveket találhattunk, mint Koncsol Tünde, Schram András, Ladányi Tamás, Göbölyös Péter, Bácsi Róbert, Kalmár Lajos. Az OM System nagykövetei közül: Vikó Speier, Dékány Zsolt, Bánhalmi Norbert, Polónyi István és jómagam is tartottunk előadást vagy workshopot. Igen széles palettáról válogathattak a résztvevők a fotós témákat illetően: a klasszik portrétól a kutya-természet-, esküvő-, város, táncfotózásig, nem is beszélve a dokumentarista előadásról – felsorolni is nehéz a szünet nélküli programáradatot – mindenki a stílusa és érdeklődési köre szerint választhatott magának.


Az előadások között megannyi remek fotós eszköz tesztelésére is volt lehetőség. Az OM System m4/3-os vázai és objektívjei mellett kipróbálható volt az új OM System Tough TG-7 is. Idén a Fujifilm is képviseltette magát egy csinos standdal, ahol az APS-C termékvonalukon kívül a középformátumú GFX rendszerük is kipróbálható volt. A Studio Line Fototech-Nika a minőségi Benro állványok és ThinkTank, WANDRD táskákon kívül Viltrox és TTArtisan objektíveket is hozott kipróbálásra. A Digifotoshop praktikus és elnyűhetetlen GenesisGear táskákkal és szinte a teljes 7Artisans objektív paletta tesztelési lehetőségével kedveskedett a látogatóknak.


Bizonyára nem mondok újat azzal, hogy a hangulat a Fotósviadalokra jellemző módon fergeteges volt. De miért lett volna más? A szervezők a Pannon Fényképészkör Egyesület tagjai, akik éppen olyan indíttatásból szervezték ezt az eseményt, mint amiből rendszeresen fényképezőgépet fognak a kezükbe: Szerelemből. Egy szerelemgyerek mindig szép és szinte tökéj. Ezeken a rendezvényeken nem csak szakmai témákkal eszközökkel találkozhat a résztvevő, hanem új emberi barátságok is köttetnek. Hála és köszönet a szervezésért!


Fogadjátok szeretettel Szabó-Gamos Attila fantasztikus videóját, amely remekül visszaadja a hétvége hangulatát!


Rosta András


Comments


bottom of page