top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

A kíváncsi kismalac


Olympus PEN - F + Olympus M.Zuiko 300mm

Végre itt a szép idő, fel is kerekedtünk, hogy ismét kirakjuk a vadkamerát. A megszokott útvonalunkon sétáltunk és úgy döntöttünk egy kicsit beljebb rakjuk az erdőben a kamerát, mint ahogyan szoktuk. Találtunk egy szép vaddisznós helyet, még láttam is ahogy két koca elsétál a kicsikkel. Gondoltam, ez a tuti hely. Elkezdtem kipakolni a táskámat, felmérni a helyszínt, melyik fa törzséről lát be a legtöbbet a kamera úgy, hogy a legkevesebb ág lógjon a képbe.


Alig pár perc után röfögésre leszünk figyelmesek, gondoltam ez így nem lesz jó. Egy kismalac visszajött és hozzánk akart verődni.


A nagy vaddisznót sehol sem látom, hirtelen nem is tudom ez jó, vagy nem. Gyorsan felkaptuk a cuccainkat, futás az alig 6-8 kg-os kis malac elől.😄 Pár száz méter, megállunk.

Jó, akkor legyen ez a hely a vadkameráé, a kismalac úgyis lemaradt. Elkezdek kicsomagolni, ismét terepszemle, egyszer csak egy kis szempár néz ránk ismét. Mellettünk talán 2-3 méterre lehetett. Hihetetlen nagy bizalommal és érdeklődéssel volt a közelünkben.

Nem volt mit tenni, újra csomagolás és bármennyire is maradtunk volna a társaságában, ott kellet hagynunk. Ismét pár száz méter és mivel közeledtünk egy olyan úthoz mely sűrűn látogatott, oda már nem követett minket.


Visszament a kis kondájához, én pedig nem raktam oda a kamerát, mert nem akartunk visszamenni hozzá, nehogy azt higgye hogy barátkozni akarunk. A nagy kocákkal nem találkoztunk...


Mindkét találkozásnál csináltam 1-1 képet, mivel a fényképezőgép mindig a nyakamban lóg. A képek Olympus PEN - F és 300mm-es alap objektívvel készültek, nem kis gyorsasággal. ... :)

Olympus PEN - F + Olympus M.Zuiko 300mm

Hatalmas élmény volt, hogy így a bizalmába fogadott egy vadon élő, ilyen tiszta szívű kis állat.❤️🐗


.....És még egy gondolat: Hogy miért nem támadott meg sem most, sem már számtalan találkozásunkkor egy vaddisznó sem, egyre érdekesebb számomra. Úgy gondolom nagyon sok negatív dolgot kell tenni érte, amit mi egyszer sem tettünk és nem is fogunk. A vadtámadást ki kell harcolni, maguktól nem tesznek ilyet, nem emberek...


Neked is van egy jó Mikro Négyharmados rendszerrel készült fotód? Van hozzá egy izgalmas történeted? Mi szívesen megosztjuk! Küldd el nekünk a technikai paraméterek megjelölésével a milcclub@olympusmintabolt.hu email címre.


Meiszterics Attila

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page