top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

Reggel a bledi várban

Frissítve: 2020. okt. 24.


Panasonic GH5 + Olympus M.Zuiko 12-40 PRO

A következő történet 2018. július 21-én történt: Két haverral lementünk megnézni Szlovéniát, a tervezett látnivalók között szerepelt odaúton a Pyramidkugel Ausztriában, majd onnan lefele Bled a Vintgar-szurdokkal, Piran és visszafelé a Postojnai cseppkőbarlang a Predjama-nál lévő lovagvárral bezárólag.

Ez így elég sűrű egy program. Az első nap végére megérkeztünk Radovljicába, ahol a szállást elfoglaltuk és volt még egy kis idő elmenni a Bledi tóhoz. Másnap délután indulni kellett Piranba, hogy el tudjuk foglalni a szállást. Én nagyon szerettem volna Blednél a napfelkeltét lefotózni, így én mondtam a többieknek, hogy ha tetszik, ha nem én felkelek hajnal 3-kor és elmegyek a várhoz gyalog, ők majd utánam jönnek kocsival később. Így is lett.


Panasonic GH5 + Olympus M.Zuiko 12-40 PRO

Sikerült felkelni és 8 km sötétben gyaloglás után odaértem a várhoz. Hát én azt gondoltam, hogy a várnál majd kitudok menni a tóhoz valahogy, de nem találtam kivezető utat. Nézem a vár 8-kor nyit...csodás...gyalogoltam 2 órát a semmiért és már kezd is világosodni a Dobrca vonulatai mögött az ég. Míg ott nézelődök, hogy hogyan lehetne ebből mégis valamit kihozni, egy fiatalember - akit Jure Keperle-nek hívtak - ért oda a vár bejáratához. Szerény angoltudásommal megkérdeztem tőle, hogy tud-e valami útvonalat a tóhoz itt fent a várnál.

Panasonic GH5 + Olympus M.Zuiko 12-40 PRO

Hát tudott. Azt mondta, hogy beenged a várba, mert ha ilyen korán felkeltem, akkor megérdemlem, hogy fotózzak és ne siessek, élvezzem ki a látványt. Nem kell mondanom, hogy mekkora öröm volt ez nekem. Két órán keresztül az enyém volt a Bledi vár. Amúgy Jure dolgozni jött a várba, feladata az volt, hogy leereszkedve a vár falán kiszedje az azt bomlasztó gyomokat. Amúgy ha jól vettem ki, akkor ő ilyen hegymászó túrákat vezet és mellette elvállal ilyen munkákat is. Azóta sokaktól hallom, hogy a szlovének mennyire jó fejek és valóban! Ha pedig nem kezdek el fotózni, valószínűleg ilyen élményben - ami életem eddigi legnagyobb fotós élménye - nem lett volna részem.


Neked is van egy jó Mikro Négyharmados rendszerrel készült fotód? Van hozzá egy izgalmas történeted? Mi szívesen megosztjuk! Küld el nekünk a technikai paraméterek megjelölésével a milcclub@olympusmintabolt.hu email címre.


Huszár Máté


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page