Welcome to OM-D E-M10 Mark IV

Olympus OM-D E-M5 mark iii

Olympus M. Zuiko 45mm PRO sztori

Most, hogy díjmentesen juthatnak az Olympus E-M1 mark II vásárlók Olympus M.Zuiko 17mm PRO, 25mm PRO és 45mm PRO objektívekhez, egy kicsit nézzük meg a 3 objektív képességeit. Elsőként Dékány Zsolt és Robin Wong nagykövetünk tapasztalatait osztanánk meg, a 45mm PRO objektívről.


Dékány Zsolt: A fotó Kásádon készült, az évente szokásos falunapon. Próbáltam időben érkezni, mielőtt a tömeg ellepné a helyet, így sikerült az üres tájház udvarán lefotózni a modellem.

Nem tiltakozott, csak készült a beszédre, melyet később mondott el a közönségnek.

Ebben a nyugalomban könnyebb volt helyes döntést hozni az optika típusát illetően, illetve jól komponálni. Tetszett, hogy borult idő volt, így nem zavart a nagy kontraszt.


Az Olympus M. Zuiko 1,2/45 mm PRO mellett döntöttem.


Indokaim:

- A 45 mm (90 mm ekvivalens) elég szűk képszög ahhoz, hogy ne legyen zavaros a háttér.

- Az 1,2-es fényerő segített a bemozdulásmentes felvétel elkészítésében, s a háttérmosás is kiváló lett az egészalakos képkivágás ellenére is.

- Ez az optika a kiváló élességével és részletgazdagságával itt is bizonyított.


De nézzük meg jobban mi is ennek a lencsének a különlegessége Robin Wong Olympus nagykövetünk segítségével.


Ha megtetszett a 45mm PRO objektív, az akció részleteit, az alábbi képre kattintva olvashatod el.Neked is van egy jó Mikro Négyharmados rendszerrel készült fotód? Van hozzá egy izgalmas történeted? Mi szívesen megosztjuk! Küldd el nekünk a technikai paraméterek megjelölésével a milcclub@olympusmintabolt.hu email címre.


Dékány Zsolt

facebook.com/zsolt.dekanyfoto

195 megtekintés
Home with Olympus
Fotós Tippek és Trükkök két nagykövetünk,
Horváth Dániel és Nagy Zoltán által.
 
Kattints a fenti logóra. ;)