top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

Új világ - az első műtermi modell fotózásom

Frissítve: 2020. okt. 24.


Olympus E-M1 mark II + M.Zuiko 12-40 PRO
Olympus E-M1 mark II + M.Zuiko 12-40 PRO

Ez a fotósorozat több szempontból is egy új világot jelent számomra. Az első fotózások közt volt, amellyel teszteltem az új gépemet, az Olympus OM-D E-M1 mark II -t. Nem csalódtam benne, újra és újra ámulatba ejt! Nem gondoltam volna, hogy Olympusra váltok bármikor is, márkahű voltam a kezdetektől, (egy másik márkáé 😂) de egyszer lehetőségem volt kipróbálni és a fotók feldolgozásakor megdöbbenve tapasztaltam, hogy százból száz kép jó 😊 nehéz vele hibázni! Onnantól már nem volt kérdés, hogy Olympust választok társamul hobbimhoz és hivatásomhoz.


A másik szempont, mely szerint új világ nyílt meg előttem a téma. A műtermi modell fotózás egy új terület volt számomra. Elsősorban kutyákat fotóztam ezidáig. Megszállott kutyásként es tenyésztőként mindig kéznél voltak modelljeim, az irántuk való rajongásom és csodálatom ihlette a Royal Angel nevet, melyet szerettem volna ezzel a sorozattal megeleveníteni. (A kutyakennelem neve Royal Angel Bostons Kennel.)


Mivel a materiális és immateriális vilagok fő képviselői egyesülnek benne, így ennek megfelelően egy pazar környezetbe helyezett álomszép angyal testesíthette csak meg. E téma könnyen tud giccsbe fordulni, így fontos volt ellensúlyozni a töredezett és koszos felületekkel, melyek az utómunka során kerültek rá.

Olympus E-M1 mark II + M.Zuiko 12-40 PRO
Olympus E-M1 mark II + M.Zuiko 12-40 PRO

A téma lelke, középpontja a modell. Szerencsésnek érzem magam, amiért Hermann-Breusz Ljubov Szergejevna vállalta a szerepet. A Squad Modell ügynökségen keresztül találtunk egymásra. Nagy élmény volt számomra a fotózás, Ljubov minden mozdulata művészet, nekem csak dokumentálnom kellett a pillanatokat.


A Stúdió Madison Arden termét választottam, itt a falakat meghagyták a maguk omladozó, időkoptatta ruhájában, felfutó borostyán és buja zöld pálmák egy elvarázsolt kastély hangulatát keltik. A kissé viseletes neobarokk kanapé egy letűnt kor ragyogását idézi, remekül passzolt a koncepciómba. A fenséges nagy ablakon beömlő fény mellett egy állandó fényű lámpát használtam. A viszonylag sötét terem ellenére most is csak pozitívan csalódtam, a gépem a képstabilizátorral tökéletesen éles képeket produkált.


Egy angyali hófehér csipke ruhát választottunk az Espera szalonból és a fő látványosság, a hatalmas angyalszárny a Wing Couture-től érkezett.


Az utómunka ugyanolyan fontos számomra mint maga a fotózás. A valóság szeleteit egy idealizált mesevilággá változtatni számomra Flow élmény. Photoshopban dolgoztam fel a képeket, a síkokat külön rétegre emelve állítottam be a fényeket, árnyékokat, rajzoltam újra az képek egyes elemeit. Maszkok és overlay-ek használatával roncsolt, sötét felületeket adtam hozzá, míg sikerült elérnem a megálmodott képeket.


Neked is van egy jó Mikro Négyharmados rendszerrel készült fotód? Van hozzá egy izgalmas történeted? Mi szívesen megosztjuk! Küld el nekünk a technikai paraméterek megjelölésével a milcclub@olympusmintabolt.hu email címre.


Miskolczi Martina


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page