top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

Amikor minden terved kútba vész

Frissítve: 2020. okt. 25.

A történetünk szeptember 13-ról szól. Szerettem volna fotózni női modellt, monokróm színvilággal és a nőiesség köré épített témakörrel.

Olympus PEN-F + M.Zuiko 17mm 1:1.8
Olympus PEN-F + M.Zuiko 17mm 1:1.8

Szokták mondani, hogy ember tervez...


Az első hölgyet, akivel megtaláltam a közös hangot, Grétának hívták és fittebb, sportosabb csajosabb fotózás lett tervbe véve, valamint pár képet szeretett volna a párjával együtt is. Vele már hónapokkal a kitűzött dátum előtt leegyeztettük a közös alkotást és szeptemberben gondoltam felkeresem, hogy mit szólna hozzá ha meg is valósítanánk ezeket a terveket. A válasza nagyon meglepett. Várandós lett és azt mondta, hogy most annyira nem érzi magában a nőiességet mivel egy teljesen más lelkiállapot uralja őt.


A stúdióban 2 órányi fotózást terveztem és 2 hölggyel. Volt B tervem de mivel a stílus meghatározó volt, kezdhettem elölről a kutatást, ráadásul 2 hölgyet kereshettem...



A második hölgyet Dórinak hívták és vele már régebben volt közös fotós munkánk. Így gondoltam most milyen jó lenne egy frissebb sorozat, hiszen én is sokat fejlődtem az évek alatt, valószínüleg ő is változott. Félve tettem fel neki a kérdést, de tetszett neki az ötletem és szívesen vállalt benne partnerséget. Pár nap alatt összeraktuk a fotózás koncepcióját, hogy milyen ruha és stílus legyen majd amit szeretnénk viszont látni, bár ő leginkább színes képekben gondolkozott. Sajnos 3 nappal a kitűzött időpont előtt közbe jött neki egy családi probléma (betegség) és mondta, hogy ha úgy van, akkor szóljak és megpróbálja megoldani. Nem akartam ilyen lelkiállapotban terhelni őt.

Olympus PEN-F + M.Zuiko 45mm 1:1.8
Olympus PEN-F + M.Zuiko 45mm 1:1.8

A harmadik hölgyet Biancának hívták s mikor ráírtam szinte egyből reagált is, hogy jó neki a hétvége és másnap átbeszéltük a fotózás részleteit. Újraterveztük rászabva a koncepciót. Pontosan érkezett és nagyon jól együtt tudtunk működni, annak ellenére, hogy milyen rövid felkészülési idő állt a rendelkezésünkre. A monokróm stílus mindkettőnknek nagy kedvence.


A fotózás margójára:


Talán, hogy sose add fel és fogadd el, hogy minden okkal történik. Pont erre a hangulatra vágytam amiket ezek a képek tükröznek, de még én magam sem tudtam az elején igazán megfogalmazni. Ehhez kellett a kettőnk energiája. Jókor, jó időben jó helyen. Nagyon sok olyan kép született, amelyik mindkettőnk számára egyértelműen favorit lett, és talán életem egyik legjobb sorozatát hozták össze a "véletlenek".


Egy kis technikai háttér: 


Fényképező váz: Olympus PEN-F 

Fények: Egy darab vaku fentről és egy softboxal ill. a napfény volt.

A képek pedig magukért beszélnek! 


Neked is van egy jó Mikro Négyharmados rendszerrel készült fotód? Van hozzá egy izgalmas történeted? Mi szívesen megosztjuk! Küldd el nekünk a technikai paraméterek megjelölésével a milcclub@olympusmintabolt.hu email címre.


Szász Norbert



Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page