top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

Amikor minden terved kútba vész

Frissítve: 2020. okt. 25.

A történetünk szeptember 13-ról szól. Szerettem volna fotózni női modellt, monokróm színvilággal és a nőiesség köré épített témakörrel.

Olympus PEN-F + M.Zuiko 17mm 1:1.8
Olympus PEN-F + M.Zuiko 17mm 1:1.8

Szokták mondani, hogy ember tervez...


Az első hölgyet, akivel megtaláltam a közös hangot, Grétának hívták és fittebb, sportosabb csajosabb fotózás lett tervbe véve, valamint pár képet szeretett volna a párjával együtt is. Vele már hónapokkal a kitűzött dátum előtt leegyeztettük a közös alkotást és szeptemberben gondoltam felkeresem, hogy mit szólna hozzá ha meg is valósítanánk ezeket a terveket. A válasza nagyon meglepett. Várandós lett és azt mondta, hogy most annyira nem érzi magában a nőiességet mivel egy teljesen más lelkiállapot uralja őt.


A stúdióban 2 órányi fotózást terveztem és 2 hölggyel. Volt B tervem de mivel a stílus meghatározó volt, kezdhettem elölről a kutatást, ráadásul 2 hölgyet kereshettem...A második hölgyet Dórinak hívták és vele már régebben volt közös fotós munkánk. Így gondoltam most milyen jó lenne egy frissebb sorozat, hiszen én is sokat fejlődtem az évek alatt, valószínüleg ő is változott. Félve tettem fel neki a kérdést, de tetszett neki az ötletem és szívesen vállalt benne partnerséget. Pár nap alatt összeraktuk a fotózás koncepcióját, hogy milyen ruha és stílus legyen majd amit szeretnénk viszont látni, bár ő leginkább színes képekben gondolkozott. Sajnos 3 nappal a kitűzött időpont előtt közbe jött neki egy családi probléma (betegség) és mondta, hogy ha úgy van, akkor szóljak és megpróbálja megoldani. Nem akartam ilyen lelkiállapotban terhelni őt.

Olympus PEN-F + M.Zuiko 45mm 1:1.8
Olympus PEN-F + M.Zuiko 45mm 1:1.8

A harmadik hölgyet Biancának hívták s mikor ráírtam szinte egyből reagált is, hogy jó neki a hétvége és másnap átbeszéltük a fotózás részleteit. Újraterveztük rászabva a koncepciót. Pontosan érkezett és nagyon jól együtt tudtunk működni, annak ellenére, hogy milyen rövid felkészülési idő állt a rendelkezésünkre. A monokróm stílus mindkettőnknek nagy kedvence.


A fotózás margójára:


Talán, hogy sose add fel és fogadd el, hogy minden okkal történik. Pont erre a hangulatra vágytam amiket ezek a képek tükröznek, de még én magam sem tudtam az elején igazán megfogalmazni. Ehhez kellett a kettőnk energiája. Jókor, jó időben jó helyen. Nagyon sok olyan kép született, amelyik mindkettőnk számára egyértelműen favorit lett, és talán életem egyik legjobb sorozatát hozták össze a "véletlenek".


Egy kis technikai háttér: 


Fényképező váz: Olympus PEN-F 

Fények: Egy darab vaku fentről és egy softboxal ill. a napfény volt.

A képek pedig magukért beszélnek! 


Neked is van egy jó Mikro Négyharmados rendszerrel készült fotód? Van hozzá egy izgalmas történeted? Mi szívesen megosztjuk! Küldd el nekünk a technikai paraméterek megjelölésével a milcclub@olympusmintabolt.hu email címre.


Szász NorbertFriss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page