top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

60 perc


Olympus E-M10 mark III + M.Zuiko 45mm PRO
Olympus E-M10 mark III + M.Zuiko 45mm PRO

Van egy álmom, és kell hozzá tőled néhány komoly kép!


Hangzott a kérés mikor Csabi belépett a stúdió ajtaján. Eredetileg szabadtérre terveztük a fotók elkészítését, de kint már kevés fény volt ahhoz, hogy igazán jól sikerülhessenek a fotók. Ezért a stúdióra esett a választás. Kellően komoly kihívás elé állított, mert az Exatlon című sport-reality műsorba való jelentkezésre szánta a képeket. Mivel ez már a reklámfotózás kategóriába tartozó project, először ki kellett gondolni a koncepciót. A cél egy határozott és sejtelmes hangulatban a karakter és az izomzat bemutatása volt. Egyszerű, letisztúlt formában.


A műsorról már hallottam, de mivel az X-Faktor és a The Voice című tehetségkutató műsorokban is dolgoztam együtt versenyzőkkel, ezért tudtam, hogy az egyik legfontosabb kiválasztási szempont a jó story. Ez Csaba esetében eleve adott, mert artistából lett elismert break táncos, mellete pedig a wakeboard amiben rendkívül komoly sporteredményeket tudhat magáénak. A második szempont a karakter látványa és kisugárzása, hiszen rajongókat kell bevonzani, akik majd a versenyző szavazótáborát fogják képezni.


Olympus E-M10 mark III + M.Zuiko 45mm PRO
Olympus E-M10 mark III + M.Zuiko 45mm PRO

Nos itt jött el a pillanat, hogy körbenéztünk az interneten, hogy egy - egy győztes karakter hogyan volt megjelenítve fotókon keresztül nemzetközi szinten. Fontos volt, hogy ne másoljunk, de a hangulata a képnek mindenképp határozott benyomást keltsen a nézőben.


Aki ismeri az Olympus -szal kapcsolatos történetemet, az tudja, hogy az Olympus E-PL7 -es típusú fényképezőgép volt az, ahol előszőr éreztem, hogy nem dolgozok a géppel, hanem alkotok. Majd ezt követte az Olympus PEN-F ami egy igazi művészeknek szánt professzionális eszköz. Most viszont, közel egy hónapja a belépőszintű Olympus E-M10 mark III határait feszegetem, amit először a Budapesti Fotósviadalon vettem a kezembe és annyira megszerettem, hogy most ezzel alkotok.Olympus E-M10 mark III + M.Zuiko 45mm PRO
Olympus E-M10 mark III + M.Zuiko 45mm PRO

Stúdió körülmények között még nem használtam, ezért kicsit féltem is, hogy ne az ügyfél idejét húzzam azzal, hogy bénázok a beállításokkal. Szerettem volna állandó fényben is egy képet, illetve vakuzva is. Biztosra akartam menni, ezért az M.Zuiko 45mm PRO objektívet választottam, mert az 1.2 -es fényerő mellett az ISO értékem is jóval alacsonyabb tudott lenni, illetve az 1/30 -ados záridő a vázba épített képstabilizátorral az álló témához teljesen tökéletes volt. A témához egyetlen vakut használtam, jó magasra felemelve és a fejet fentről lefelé fordítva. Egy beauty dish -el és egy méhsejtráccsal kombináltam, hogy az izomcsoportokat a legesztétikusabban tudjam kiemelni.A koncepciót a hozott ruhadarabokból összeállítottuk, leengedtem a fekete hátteret, hogy teljesen el legyen nyelve a fény, átállítottam az elektronikus keresőt (EVF) szimulált OVF -re. Majd a fénymérővel meghatároztam a megfelelő beállításokat és meg is történt az exponálás. Kiváncsi voltam, hogy csak JPG -be mit tudunk kihozni a gépből, mert nagyon megfogott Wilhelem László írása a JPG vs RAW témában. 3 féle kép elkészítését tűztük ki célul s erre összesen 60 percet szántunk. A képeket gyorsan a snapseed mobil alkalmazással utómunkáztuk és mindketten elégedetten konstatáltuk, hogy egész jó dolgoz hoztunk össze.


Aki szeretné megtudni, hogy sikerül -e Csabi álma, hogy bejusson a műsorba, a facebook oldalát itt tudja bekövetni, az instagram oldalát pedig itt.


Neked is van egy jó Mikro Négyharmados rendszerrel készült fotód? Van hozzá egy izgalmas történeted? Mi szívesen megosztjuk! Küldd el nekünk a technikai paraméterek megjelölésével a milcclub@olympusmintabolt.hu email címre.

Bánhalmi Norbert


Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page