Gyermeki szemmel a világ  2020

Virtuális gyermek - fotós fotókiállítás
2020.12.06. - 2021.01.31.

Bár sokan féltjük a gyermekeinket a világ eldigitalizálódásától, azonban annak számtalan előnye és közösen megélhető csodája is van. 

 

Szeretnénk ezzel a virtuális kiállítással felhívni a szülők figyelmét arra, hogy milyen kellemes és minőségi együttöltött idő lehet a közös fényképezés a gyermekünkkel. 

Érdemes megfigyelni a gyerekek alkotásaiban a tudattalan tudatosságot, a színek és árnyak kompozícióin keresztül.

Ezúton is köszönjük a kis művészeknek és szüleiknek, a beküldött pályaműveket. 

small-girl-with-family-on-picnic-in-autu
first.jpeg

Most vagy Soha • 2020

Fotópályázat és kiállítás • Tihany, Rege Galéria
2020.07.24. - 2020.09.06.

„A fotográfia képes azon pillanat érzését felerősíteni, amit akkor éltem meg, amikor exponáltam. A fényképnek nincs is más választása. A fotográfia nem lát a jövőbe. Meg persze a múltba sem. Egy kép mindössze az a pont, ahol a jövő összeér a múlttal.„

 

Bartis Attila erdélyi író és fotóművész fogalmazta meg talán legjobban, mi is olyan csodálatos a fényképezésben. Egyetlen pillanatot mutat csak meg, de az igazán jó képek mégis elgondolkodtatnak. Időnként azért, mert abban az egyetlen képkockában benne van az idő múlása, a képen szereplő emberek vagy tájak egész története. Máskor azért, mert amit a fotón látunk, egyből felcsigáz minket, vajon mi történhet a következő pillanatban.

 

Ugyanígy sokféle értelmezése lehet annak a kifejezésnek is, hogy „most vagy soha”. Leggyakrabban akkor használjuk, amikor válaszút elé kerülünk és megragadunk egy újfajta lehetőséget: legyen az egy új munkahely vagy párkapcsolat. Ugyanakkor leírhatja ez a pár szó azt a helyzetet is, amikor megvalósítunk egy régi álmot a bakancslistánkról: nekivágunk a világnak vagy épp összeszedjük a bátorságunkat egy ejtőernyős ugráshoz.