" Rögzítsd az élményt, ameddig a Tiéd! "

Digitális Fotóművészeti Kiállítás

theframe.png
Abstract Shapes
theframe1b.png
Olympus X Samsung - The Frame
theframe2b.png

"Alkossunk egy olyan kiállítói teret, ami állandó változásban van. Ahol nem tudja a néző, hogy meddig lehet a pillanatnyi vizuális élmény részese. " 

Bánhalmi Norbert fotóművész egyedi elképzelése alapján indul útjára 5 elismert művész alkotásain keresztül. Egy vizuális utazás a Rege Galériában, Tihanyban.

A digitális fotóművészeti kiállítás alap ötlete a Samsung Magyarország és Bánhalmi Norbert fotóművész fejéből pattant ki tavaly. Norbert, aki a Galéria kurátora és az Olympus fényképezőgép márka hazai nagykövete is egyben, már évek óta gondolkozott egy digitális kiállítói tér megvalósításán, amihez most az együttműködés keretein belül, a Samsung The Frame TV -k tökéletes hátteret nyújtanak.

De miről is van szó valójában?

Az elmúlt év mindenkit ráébresztett arra, hogy semmi sem biztos, semmi sem állandó. A világon minden mozgásban-, változásban van.

Ezt a változást hivatott testközeli, művészeti élményként bemutatni a Samsung és az Olympus világmárkák közös vizuális művészeti együttműködése. 

A tartalom egyedi, a szemléltetés megismételhetetlen.

Ha minden változik, akkor csak addig a Tiéd ameddig látod, érzed. - Ennek inspirációjában alkottuk meg azt a mini kiállítói teret, ami 5 Samsung The Frame TV segítségével 5 fotóművész eddigi pályájának legmeghatározóbb alkotásait mutatja be 5 héten keresztül. A kiállításra kerülő képek, nem egyszerre, nem is külön-külön, hanem teljesen random módon lesznek láthatóak. Nincs előre meghatározott sorrend, a képek váltakozása teljesen egyedi és kiszámíthatatlan. Minden pillanat, összeállítás csak az adott nézőnek szól. Egyedi és megismételhetetlen. Szóval rögzítsd az élményt, ameddig a Tiéd!

 

A tárlat megtekinthető: 2021. augusztus 2. és szeptember 12. között a tihanyi Rege Galériában.

Betekintés a kulisszák mögé.

 Mi is az a Samsung The Frame TV 

Rege Galéria Tihany
Képernyőfotó 2021-07-15 - 13.59.11.png

Művészeink / Kiállítási időpontok

A kiállítási anyagok megtekintéséhez, kattintson a művészek képei alatt található        ikonra.
www-icon-website-world-web-53126.png
king costume

Mi adta az inspirációt?

Volt egyszer egy király, aki egész életében pártolta a művészeteket, a különféle vallási és filozófiai irányzatokat, udvara pedig mindig a tudósok gyülekezőhelye volt. Természetesen maga is szívesen bölcselkedett, ám egyszer olyan kérdéssel találta szembe magát, amin hiába töprengett egymaga. Tudta, egyedül a lelki béke adhat igazi boldogságot, de hogyan? Összehívatta hát országa minden bölcsét, tudósát és papját, s közölte velük kívánságát:

 

– Kedves alattvalóim, tudjátok meg, egyetlen vágyam, hogy tökéletes lelki békéhez jussak. Azt álmodtam, egy mágikus gyűrű tudná megadni nekem a teljes harmóniát. Olyan legyen, hogyha bánatomban rápillantok, nyomban felviduljak, ha pedig nagy öröm ér, s úgy vetem rá tekintetem, megóvjon attól, hogy elveszítsem a fejem!

 

A bölcsek elkomorultak, s gondolkodóba estek. Sokan a mágikus gyűrű kutatására indultak, de mindhiába. Egyszer aztán a legkevesebbre becsült udvari tudós előállt a saját megoldásával. A Király kezébe vette a gyűrűt, forgatta egy darabig, majd széles mosoly ömlött el az arcán, s elégedetten bólintott. 

 

Az rézgyűrűbe csupán egy mondat volt belevésve:

 

“Ez is elmúlik egyszer!”

Támogatóink

Olympus
Rege Galéria
Záridő magazin
Samsung The Frame
The Frame - Digitális fotóművészeti kiállítás - Tihany

Média megjelenéseink

Like Balaton
Csodálatos Balaton
Hiradó
Kultúra
Marketing and Media
Kütyü Magazin
Digital Hungary
Woohoo
Womagic
Fto - video magazin
Heti TV
Életforma
Kollegtív Magazin
slager ajanlo.png
00:00 / 03:39
Origo
Promotion.hu
HírBalaton
Blikk
M2 Petőfi Tv
Üzlet és Utazás
Balatoni Nap
hirtastart
Prémium Lap
HírNavigátor
Veol
Szimpatika
M5 TV
Familyversum
Élményem.hu
ItthonOtthonVan
Élő bolygónk
Kerületi Újság
Szabadidő Magazin
Operaház
SpiritFM
VoilaMode
slager riport.png