top of page

" Rögzítsd az élményt, ameddig a Tiéd! "

Digitális Fotóművészeti Kiállítás

theframe.png
Abstract Shapes
theframe1b.png
Olympus X Samsung - The Frame
theframe2b.png

"Alkossunk egy olyan kiállítói teret, ami állandó változásban van. Ahol nem tudja a néző, hogy meddig lehet a pillanatnyi vizuális élmény részese. " 

Bánhalmi Norbert fotóművész egyedi elképzelése alapján indul útjára 5 elismert művész alkotásain keresztül. Egy vizuális utazás a Rege Galériában, Tihanyban.

A digitális fotóművészeti kiállítás alap ötlete a Samsung Magyarország és Bánhalmi Norbert fotóművész fejéből pattant ki tavaly. Norbert, aki a Galéria kurátora és az Olympus fényképezőgép márka hazai nagykövete is egyben, már évek óta gondolkozott egy digitális kiállítói tér megvalósításán, amihez most az együttműködés keretein belül, a Samsung The Frame TV -k tökéletes hátteret nyújtanak.

De miről is van szó valójában?

Az elmúlt év mindenkit ráébresztett arra, hogy semmi sem biztos, semmi sem állandó. A világon minden mozgásban-, változásban van.

Ezt a változást hivatott testközeli, művészeti élményként bemutatni a Samsung és az Olympus világmárkák közös vizuális művészeti együttműködése. 

A tartalom egyedi, a szemléltetés megismételhetetlen.

Ha minden változik, akkor csak addig a Tiéd ameddig látod, érzed. - Ennek inspirációjában alkottuk meg azt a mini kiállítói teret, ami 5 Samsung The Frame TV segítségével 5 fotóművész eddigi pályájának legmeghatározóbb alkotásait mutatja be 5 héten keresztül. A kiállításra kerülő képek, nem egyszerre, nem is külön-külön, hanem teljesen random módon lesznek láthatóak. Nincs előre meghatározott sorrend, a képek váltakozása teljesen egyedi és kiszámíthatatlan. Minden pillanat, összeállítás csak az adott nézőnek szól. Egyedi és megismételhetetlen. Szóval rögzítsd az élményt, ameddig a Tiéd!

 

A tárlat megtekinthető: 2021. augusztus 2. és szeptember 12. között a tihanyi Rege Galériában.

Betekintés a kulisszák mögé.

 Mi is az a Samsung The Frame TV 

Rege Galéria Tihany
Képernyőfotó 2021-07-15 - 13.59.11.png

Művészeink / Kiállítási időpontok

A kiállítási anyagok megtekintéséhez, kattintson a művészek képei alatt található        ikonra.
www-icon-website-world-web-53126.png
king costume

Mi adta az inspirációt?

Volt egyszer egy király, aki egész életében pártolta a művészeteket, a különféle vallási és filozófiai irányzatokat, udvara pedig mindig a tudósok gyülekezőhelye volt. Természetesen maga is szívesen bölcselkedett, ám egyszer olyan kérdéssel találta szembe magát, amin hiába töprengett egymaga. Tudta, egyedül a lelki béke adhat igazi boldogságot, de hogyan? Összehívatta hát országa minden bölcsét, tudósát és papját, s közölte velük kívánságát:

 

– Kedves alattvalóim, tudjátok meg, egyetlen vágyam, hogy tökéletes lelki békéhez jussak. Azt álmodtam, egy mágikus gyűrű tudná megadni nekem a teljes harmóniát. Olyan legyen, hogyha bánatomban rápillantok, nyomban felviduljak, ha pedig nagy öröm ér, s úgy vetem rá tekintetem, megóvjon attól, hogy elveszítsem a fejem!

 

A bölcsek elkomorultak, s gondolkodóba estek. Sokan a mágikus gyűrű kutatására indultak, de mindhiába. Egyszer aztán a legkevesebbre becsült udvari tudós előállt a saját megoldásával. A Király kezébe vette a gyűrűt, forgatta egy darabig, majd széles mosoly ömlött el az arcán, s elégedetten bólintott. 

 

Az rézgyűrűbe csupán egy mondat volt belevésve:

 

“Ez is elmúlik egyszer!”

Támogatóink

Olympus
Rege Galéria
Záridő magazin
Samsung The Frame
The Frame - Digitális fotóművészeti kiállítás - Tihany

Média megjelenéseink

Like Balaton
Csodálatos Balaton
Hiradó
Kultúra
Marketing and Media
Kütyü Magazin
Digital Hungary
Woohoo
Womagic
Fto - video magazin
Heti TV
play_edited.png
Életforma
Kollegtív Magazin
slager ajanlo.png
00:00 / 03:39
Origo
Promotion.hu
HírBalaton
Blikk
M2 Petőfi Tv
play_edited.png
Üzlet és Utazás
Balatoni Nap
hirtastart
Prémium Lap
HírNavigátor
Veol
Szimpatika
M5 TV
play_edited.png
Familyversum
Élményem.hu
ItthonOtthonVan
Élő bolygónk
Kerületi Újság
Szabadidő Magazin
Operaház
SpiritFM
VoilaMode
slager riport.png
bottom of page