top of page
Most Vagy Soha Fotókiállítás, Tihany
Most vagy Soha fotókiállítás, Tihany

A kiállítás megtekinthető: 2020.07.24. - 09.06.

Helyszín: Tihany, Apátsági Rege Cukrászda

„Most vagy Soha”, avagy a pillanat varázsa - Olympus fotópályázat és fotókiállítás

Kedves Látogató

„A fotográfia képes azon pillanat érzését felerősíteni, amit akkor éltem meg, amikor exponáltam. A fényképnek nincs is más választása. A fotográfia nem lát a jövőbe. Meg persze a múltba sem. Egy kép mindössze az a pont, ahol a jövő összeér a múlttal.„

 

Bartis Attila erdélyi író és fotóművész fogalmazta meg talán legjobban, mi is olyan csodálatos a fényképezésben. Egyetlen pillanatot mutat csak meg, de az igazán jó képek mégis elgondolkodtatnak. Időnként azért, mert abban az egyetlen képkockában benne van az idő múlása, a képen szereplő emberek vagy tájak egész története. Máskor azért, mert amit a fotón látunk, egyből felcsigáz minket, vajon mi történhet a következő pillanatban.

 

Ugyanígy sokféle értelmezése lehet annak a kifejezésnek is, hogy „most vagy soha”. Leggyakrabban akkor használjuk, amikor válaszút elé kerülünk és megragadunk egy újfajta lehetőséget: legyen az egy új munkahely vagy párkapcsolat. Ugyanakkor leírhatja ez a pár szó azt a helyzetet is, amikor megvalósítunk egy régi álmot a bakancslistánkról: nekivágunk a világnak vagy épp összeszedjük a bátorságunkat egy ejtőernyős ugráshoz. Ha így értelmezzük, akkor benne van egyfajta merészség, bátorság az új, kicsit kockázatos helyzet bevállalására. De nem feltétlenül jelenti ezt, mert további rétegei is vannak a „most”-nak, a múló időből kiragadott egyetlen másodpercnek. Akár úgy is érthetjük, hogy teljes szívünkből megélünk egy csodálatos naplementét, átadjuk magunkat a tánc örömének vagy épp jókat nevetünk az unokákkal. Nem rágódunk a múlton, nem aggódunk a jövő miatt, hanem annak örülünk, amivel épp akkor megajándékozott minket az élet.

Közel 1300 pályamű közül kerültek kiválasztásra a kiállításon látható képek, részben a közönség, részben pedig a szakmai zsűri szavazatai alapján. 

Köszönet a vászonképek professzionális kidolgozásáért:

Sajtóközlemény: Kisgyörgy Éva

A pályázat megálmodója és szervezője: Bánhalmi Norbert és az Olympus Magyarországi képviselete

 

HPIX_Fotolab_Logo.png
first.jpeg
Te is kipróbálhatod az Olympus prémium minőségű fényképezőgépeit és objektíveit. 
Kattints az alábbi logóra a részletekért.
Próbáld ki az Olympus gépeit
bottom of page