top of page

bemutatja:

"Most vagy Soha" fotókiállítás megnyitó és Workshop

Tihany, Apátsági Rege Cukrászda

Olympus Milc Club Logo
Olympus "Most vagy Soha" fotópályázat és kiállítás

Egy fotókiállítás margójára

A fotós küldetése megörökíteni a pillanatot. Minden körülmények között. Néha életünk legszebb eseményeiről, néha drámákról, veszélyekről, elmúlásról. Néha csak a csendről. Segít emlékeznünk…

A világjárvány forgószínpadán volt, aki a „frontvonalban”, volt aki a kihalt utcákon, tereken alkotott, s rengetegen élték ki kreativitásukat, vagy bújták félretett fotóalbumaikat a ránk zárt időben. Egy kicsit széthullott minden. Ám ebben a ma embere számára ismeretlen világban megszületett egy gondolat. Egy kiállítással egybekötött fotópályázat, a Most vagy Soha gondolata. Bárki pályázhatott, akit épp ez a lehetőség sarkallt fotózásra az adott körülmények között, vagy aki korábbi alkotásai tárházában bukkant a Most vagy Soha hangulatára.

Közel 1300 pályamunka érkezett. Érezhetően sikerült éltető programot kínálni az amatőr és a profi fotósok közösségének egyaránt.

Mindent szabad volt, csak ez az egy volt kötött: a megismételhetetlen pillanatot mutassa a kép. Lehetett bármilyen kamerát, de akár mobiltelefont is használni. Engedélyezett volt az utómunka, sőt az Instagram filterek is. Igazi alkotói szabadságot adott a pályázat, s ez abban is nagyon szépen megnyilvánult, hogy bár ott volt azért a vezérfonal, mégis mindenkinek mást jelentett a Most vagy Soha a képek tanúsága szerint.

A július 24-i megnyitóra sem lehetett kategóriákba rendezni a szakmai zsűri és az Instagram közösség által kiválasztott alkotásokat. A kiállításnak otthont adó tihanyi Apátsági Rege Cukrászda falain csupán pár hasonló szál köti össze a HPIX Kreatív Fotolaborok által valósággal vászonra festett műveket.

Ahogy haladt előre az idő, úgy nőtte ki magát az esemény, így a megnyitót három workshoppal egészítették ki a szervezők, melyen bárki díjmentesen részt vehetett, és kipróbálhatta a névadó márka készülékeit, objektívjeit. Akár saját felszereléseikkel, akár a kipróbálható készülékekkel merülhettek el az enteriőr-, a gasztro-, vagy épp a modellfotózás rejtelmeibe a résztvevők, lelkes és profi márkanagykövetek kalauzolásában.

 

A résztvevők és a szervezők visszajelzései alapján is méltán nevezhető az esemény az év megnyitójának, melynek élménybeszámolója itt olvasható el

A kiállítás szeptember 6 -ig tekinthető meg minden nap, az Apátsági Rege Cukrászdában, Tihanyban.

/ Az eseményről készült szöveges és vizuális beszámoló alább tekinthetőek meg. A fotók letölthetőek, de csak a pontos megnevezéssel és a fotográfus nevével publikálhatóak, mely információkat a képekre kattintva talál meg. /

bottom of page