top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

Reklámfilm forgatás az Olympus E-M1 mark II -vel?

Frissítve: 2020. okt. 24.


Olympus E-M1 mark II + M. Zuiko 12-40 PRO
Olympus E-M1 mark II + M. Zuiko 12-40 PRO

Az úgy történt, hogy gyakran szoktam kisfilmeket készíteni, ez is egy ilyen munka volt. Elkészítettem a drónos felvételeket, majd a többit az Olympus E-M-1 mark II típusú fényképezővel vettem fel.


Eleinte állványról videóztam, de hamar kiderült hogy nem is annyira fontos. Nem is látszik a különbség hogy melyik felvétel készült állványról, vagy melyik készült kézből. Sajnos a legvégén a filmbe belekerültek olyan felvételek is, amelyet egy TV-s csoport vett fel másik gyárban, a profi kamerájával.


Most ennek a felvételnek a minősége sokkal gyengébb a filmben, mivel nem tudtak 4K felvételt produkálni, vagy egyszerűen csak ennyivel gyengébb a rendszerük. (Azok a felvételek ahol a narancs színű robotkarok dolgoznak kilógnak a sorból).


A teljes gyártási folyamatot végig videóztam. Volt egy olyan rész, ahol 80 C°-os hőségben szárítják a cserepeket, persze magas páratartalom mellett. Nagyjából 5-10 perc kellett mire az optikáról és a gépről le lehetett törölni a párát. Rosszabb volt mint egy szauna, de legalább ilyen mostoha körülmények között is kipróbálhattam a gépet és az optikát. Nagyon jól bírták, én kevésbé.

Neked is van egy jó Mikro Négyharmados rendszerrel készült fotód? Van hozzá egy izgalmas történeted? Mi szívesen megosztjuk! Küldd el nekünk a technikai paraméterek megjelölésével a milcclub@olympusmintabolt.hu email címre.


Dékány Zsolt

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page