top of page
oly_white.png
Hozd elő magadból a Művészt

Welcome to OM System OM-5

Haragos Borneó

Frissítve: 2020. okt. 25.


Olympus PEN - F + Olympus M.Zuiko 12-40 PRO

2018 nyarán lehetőségünk nyílt Borneó szigetén nyaralni 2 hetet. Változatos gyönyörű tájakon jártunk, a dzsungeltől a tengerpartig.


Ottjártunkkor a monszun időszaka volt, így majd minden este esett az eső.

Természetesen a hotelszobába vonulás helyett, inkább fotózok villámot. Magamhoz véve a felszerelésemet le is vonultam a medence melletti részre, ami jó kilátást nyújtott a Dél Kínai tengerre. A sziget mellet lassan vonult végig a zivatarciklon, hatalmas villámokat szórva. A villámok megörökítéséhez a Live-composit módot választottam, ami az Olympus PEN - F gépben megtalálható. A zivatar olyan messze volt, hogy egy esőcsepp sem esett rám a kép készítése közben.


Az objektív választás egyszerű volt, mivel vittem magammal az M.Zuiko 12-40 f2,8 pro objektívemet. Bíztam benne hogy ilyen távolságból is részletes, szép képet fogok kapni.

40mm-es gyújtótávolságon, 2 másodperces záridőkkel, 5,6-os rekeszen ,200 ISO érzékenységgel 572 képből sikerült a végső képet megalkotnom.


A nyaralás előtt sokszor megfordult a fejemben, vajon jól döntöttünk-e, hogy ilyen távoli helyre megyünk nyaralni. A kép elkészülte után semmi kétség nem volt bennem. Ha van elég tettrekészség az emberben, el kell indulni, mert a csodák nem jönnek házhoz.


A kép címe: Haragos Borneó


Neked is van egy jó Mikro Négyharmados rendszerrel készült fotód? Van hozzá egy izgalmas történeted? Mi szívesen megosztjuk! Küldd el nekünk a technikai paraméterek megjelölésével a milcclub@olympusmintabolt.hu email címre.


Meiszterics Attila

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page